torsdag 19 januari 2012

SeniorNet Sweden Datorbiten tips på nya möjligheter utbildning m.m.


Terminsstart våren 2012 i SeniorNet klubbar

Terminsstart våren 2012 i SeniorNet klubbar

Några studiecirklar och träffar har redan startat för våren. Medlemmar tar kontakt med klubben eller gå till respektive hemsida.

Så här ser de första kursdagarna ut i januari för några av alla våra 50 klubbar. Studiecirklarna pågår i regel en dag i veckan några gånger.

Välkommen till terminen med SeniorNet!
Läs mer

Du medlem! Krånglar din dator? Logga in på Datorbiten!

Har Du några frågor eller problem kring data och IT? Vänd dig till SeniorNet Swedens Datorbiten som är en supportpanel för medlemmar.

DatorBiten är din snabba hjälp när datorn eller Internet krånglar. Andra SeniorNet-medlemmar ställer generöst upp med sitt stora kunnande om datorer och program och löser akuta problem snabbt och på ett personligt sätt! 
Läs mer

Bli din egen redaktör på nätet - sniffa på Scoooop it

Nu kan klubbarna utöka sin synlighet på nätet och hålla sig informerade vad som händer inom sitt området på nätet. I Scoopit kan du lätt bli en slags redaktör som plockar ihop olika artiklar och webbsidor för att på så sätt skapa en webbsida som uppdaterar sig själv och bevakar ditt nyhetsflöde.
Läs mer
Utbildning on-line - Om digitala verktyg

Utbildning on-line - Om digitala verktyg

Den första onsdagseftermiddagen i månaden anordnar Techsoup tillsammans med onsdagssupporten föredrag med ett aktuellt tema. I december hölls ett föredrag om digitala verktyg.

Du kan följa presentationen om hur man till exempel kan dela filer med Dropbox, hanterar e-postkonton, kalendrar och samarbeten i Google Apps, genomföra möten via Skype, direktsända på webben med Bambuser och mäta digital närvaro med hjälp av Google Analytics. 
Läs mer
Turnéstart för Digital Agenda i Örebro

Turnéstart för Digital Agenda i Örebro

Näringsdepartementet - Pressinbjudan: Onsdagen den 11 januari inleder it- och energiminister Anna-Karin Hatt sin turné för att diskutera regionala digitala agendor runt om i Sverige.
Läs mer
SeniorNet Karlstad under bildande

SeniorNet Karlstad under bildande

Nu tas nästa steg i Karlstad för att bilda en lokal klubb som redan nu har 27 medlemmar.

Den 17 januari hålls en repetition av föreläsningen från den 2 november främst för de som inte fick plats pga rusningen förra gången.

Den 18 januari har vi ett möte med de som kan tänka sig att vara med i en klubbstyrelse eller vara handledare.
Läs mer

Steve Jobs grundaren av Apple på SVT play

Se dokumentärfilmen om Steve Jobs, grundare av företaget Apple och om hur han förändrade världen genom sina innovationer.
http://www.seniornet.se/19510/19659/Artikel



ideell it-föreningen för seniorer där äldre lär äldre

www.seniornet.se
kansli@seniornet.se
08 65814 60

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar