torsdag 26 januari 2012

SeniorNet Sweden tips på bra länkar bli medlem DU också


SeniorNet Sweden tips på bra länkar bli medlem DU också

PC för Alla: Kom igång med din nya surfplatta

Som nybliven surfplatteägare är det lätt att känna sig vilsen. Även om surfplattan påminner mycket om en dator så finns en del funktioner som skiljer sig.
Läs mer

SeniorNet Sweden har årsmöte den 19 april i Landstingshuset i Stockholm

SeniorNet Sweden´s styrelse har nu fastställt datum för årsmötet till torsdagen den 19 april. Kallelse kommer, enligt stadgarna, att skickas ut senast fyra veckor före årsmötet. Motioner skall vara inlämnade till kansliet före januari månads utgång. 
Läs mer
SeniorNet Karlstad samlade 165 intresserade seniorer

SeniorNet Karlstad samlade 165 intresserade seniorer

Nu tas nästa steg i Karlstad för att ge förstärkning till en lokal klubb som redan nu har 27 medlemmar. Den 2 november och vid återbesöket den 17 januari höll Bo Jonsson, styrelseledamot i SeniorNet Sweden och ordförande i SeniorNet Nyköping sin föreläsning "Vad kan du göra med en dator"?.

I Seniorernas hus, Sundsta herrgård trängdes 165 intresserade seniorer. 
Läs mer

Sök projektpengar till internetfrämjande projekt

Internetfonden/.SE delar ut projektpengar till Internetfrämjande projekt. Både företag och universitets- eller högskoleinstitutioner, organisationer eller privatpersoner kan göra en projektansökan.

Ansökan görs enligt projektmallar från Internetfondens hemsida och skall vara inne senast den 8 februari kl 12.00.
Läs mer
Terminsstart våren 2012 i SeniorNet klubbar

Terminsstart våren 2012 i SeniorNet klubbar

Några studiecirklar och träffar har redan startat för våren. Medlemmar tar kontakt med klubben eller gå till respektive hemsida.

Så här ser de första kursdagarna ut i januari för några av alla våra 50 klubbar. Studiecirklarna pågår i regel en dag i veckan några gånger.

Välkommen till terminen med SeniorNet!
Läs mer

Du medlem! Krånglar din dator? Logga in på Datorbiten!

Har Du några frågor eller problem kring data och IT? Vänd dig till SeniorNet Swedens Datorbiten som är en supportpanel för medlemmar.

DatorBiten är din snabba hjälp när datorn eller Internet krånglar. Andra SeniorNet-medlemmar ställer generöst upp med sitt stora kunnande om datorer och program och löser akuta problem snabbt och på ett personligt sätt! 
Läs mer

Bli din egen redaktör på nätet - sniffa på Scoooop it

Nu kan klubbarna utöka sin synlighet på nätet och hålla sig informerade vad som händer inom sitt området på nätet. I Scoopit kan du lätt bli en slags redaktör som plockar ihop olika artiklar och webbsidor för att på så sätt skapa en webbsida som uppdaterar sig själv och bevakar ditt nyhetsflöde.
Läs mer
Utbildning on-line - Om digitala verktyg

Utbildning on-line - Om digitala verktyg

Den första onsdagseftermiddagen i månaden anordnar Techsoup tillsammans med onsdagssupporten föredrag med ett aktuellt tema. I december hölls ett föredrag om digitala verktyg.

Du kan följa presentationen om hur man till exempel kan dela filer med Dropbox, hanterar e-postkonton, kalendrar och samarbeten i Google Apps, genomföra möten via Skype, direktsända på webben med Bambuser och mäta digital närvaro med hjälp av Google Analytics. 
Läs mer
 UTBILDNING 
Yngre och äldre lär varandra IT

Yngre och äldre lär varandra IT

Partner från detta projekt samlar frivilliga elever, i t.ex. skolor, som ges en introduktion/träning för att kunna fungera som handledare för äldre.

Den vuxne kan även fungera som handledare till barnbarnen i deras träningsaktiviteter med de äldre för att underlätta för de yngre att förstå hur äldre vuxna lär sig och allmänt om ICT.
Läs mer
 STYRELSENS ANSLAGSTAVLA 

Styrelseprotokoll 2012-01-19

Protokoll finns under inloggning
Läs mer
 VECKANS LÄNK 

Kolla priser på mobil & bredband

Det kan löna sig att lite då och då kolla priserna på telemarknaden. Telepriskollen hjälper dig att jämföra priser och villkor kring mobiltelefoni, fast telefoni och Internet.

Förutom prisjämförelser tar Telepriskollen även upp vad du skall tänka på när du surfar utomlands, konsumentrådgivning och vägledning till konsumenter kring tele-, TV och Internetabonnemang.
Läs mer

Flintbacken 6 nb
118 42 Stockholm
Ttn: 08-658 14 60 månd-fredag 10.00 - 12.00
E-post: kansli@seniornet.se
Plusgiro : 436 04 03-2
Bankgiro: 5205-3782
Organisationsnummer: 802403-0903

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar