fredag 22 april 2011

Vår nya hemsida för SeniorNet Sweden i samarbete med Digidel


Seniornet Sweden över 8000 medlemmar
  http://www.seniornet.se/


Vår nya hemsida för SeniorNet Sweden

Hemsidan sjösattes officiellt den 14 april, samma dag som vi hade vårt trevliga årsmöte. En in i grunden omarbetad hemsida kan omöjligen i utveckling vara på samma nivå efter sju dagar som en hemsida som fyllts på under tretton år. Den är som ett litet barn som måste lära sig att gå på nytt och efterhand öka sin kunskap. Den har sina barnsjukdomar som måste botas, något som vi nu håller på med. Vi är oerhört tacksamma över alla synpunkter och iakttagelser som strömmar in till oss, det är exakt vad vi behöver för att få till en riktigt bra hemsida. Det finns tre olika behov att tillfredställa i den närmaste framtiden.
Det första är att rätta till små tekniska ofullkomligheter som upptäcks efterhand. Vissa av dem kan vår duktiga webbredaktör Marianne med vårt nya verktyg löpande rätta till. Några kräver att vi kopplar in vår konstruktör av hemsidan, ett duktigt företag som heter AIMIT SOLUTION AB i Göteborg. Vi kan då inte som i det förra fallet ändra eftersom utan måste samla ihop ett antal förändringar för att genomföra dessa samtidigt.
Det andra är att utveckla innehållet i hemsidan, avveckla inaktuella delar (efter tretton år finns det en del!), skapa nya artiklar och inte minst finna och hänvisa till bra länkar samt finna företag som vill ge oss rabatter eller andra förmåner. Det skall göras av vår webbredaktör med god hjälp av Er medlemmar och det kommer att ta sin tid. Faktiskt är det så att det blir nog aldrig riktigt färdigt, vilket heller inte är meningen.
Det tredje är att genomföra en tillgänglighetsanalys vilket innebär att AIMIT i samverkan med webbredaktören inom ramen för vårt projekt med Post & Telestyrelsen kontrollerar tillgängligheten och ser till att även seniorer med funktionsnedsättningar kan njuta av allt som hemsidan kommer att kunna erbjuda.
Några har klagat över att den nya hemsidan är långsammare att växla mellan menyer än den gamla var. Den nya hemsidan är byggd med förutsättning att Windows 7 och Internet Explorer 9 kommer att bli det vanligaste operativsystemet och mest använda webbläsaren under de närmaste åren. Det skulle kunna medföra att exempelvis Windows XP med Explorer 8 i vissa fall gör hemsidan långsammare, något som vi just nu undersöker.

Vi arbetar alltså för fullt med vår hemsida och många nyheter kommer att falla ut under det kommande året – så kom till oss på vår hemsida, delta på Forum, sänd in synpunkter till webbredaktion@seniornet.se även om vi inte alltid orkar svara var och en så läser vi och tar till oss.
Bo R Svensson
ansvarig webbsideutveckling
t o m 2011-06-30

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar