torsdag 7 april 2011

SeniorNet Sweden ny hemsida webbplats 2011-04-06


Välkommen till vår återfödda hemsida!

Det är en stor glädje för styrelse och webbredaktör att få hälsa alla medlemmar i SeniorNet Sweden välkomna till vår ”nya” webbsida.

Vi hoppas att detta senaste steg i ett snart femårigt arbete skall leda till att vi nu får en mötesplats med modern utformning och med möjlighet att på egen hand förändra och förbättra innehållet.

Den officiella premiären kommer att bli den 14 april i samband med årsmötet så det kan hända att vi måste åtgärda något på vägen dit och ber att alla som provar den ursäktar oss för eventuella små missöden på sista vägsträckan. De största förändringarna syns inte omedelbart. Det är nämligen det nya arbetsverktyget som medger att vår webbredaktör nu har fått tekniska möjligheter på allvar redigera och hantera webbsidan så att den kan hållas aktuell och med i tiden.

Vi tackar Post och Telestyrelsen som ekonomiskt stöttat oss för att få hemsidan mycket mer användarvänlig för medlemmar med funktionsnedsättningar, något som vi återkommer till i samband med årsmötet. Det bör särskilt observeras att det nu går att markera text och få den uppläst med en röst. Det kommer en särskild anvisning om detta på annan plats.

Ett särskilt tack till AIMIT Solution AB som lagt ner stor möda tillsammans med webbredaktören, trots att detta kommer att medföra lägre löpande kostnader för oss och lägre inkomster för företaget.

Så välkomna att prova! Sänd gärna in iakttagelser och idéer om SeniorNet Swedens Webbsida i dess förändrade skick till kansliet


Bo R Svensson
vice ordföranden




BLI MEDLEM i SeniorNet Sweden DU också ..........
.
Registrera Dig här!
Att vara medlem i SeniorNet Sweden innebär att Du får tillgång till ett nätverk av duktiga seniorer som hjälper Dig in i IT-världen. Anslut dig till en klubb som du kan gå till - se klubbhemsidan .
 Här finner du studiecirklar i Word, Internet & epost samt Windows för nybörjare och mer avancerade.
Efter registrering kommer en avi på posten inom en vecka med medlemsnummer och lösenord. Medlemsavgiften är250 kr för 12 månader från dag för registering. Har Du ingen avi är vårt bg 5205-3782 eller pg 436 04 03-2. Så snart betalning kommit oss till handa fungerar inloggning på hemsidan. Påföljande år kommer ett förnyelsebrev per post.
Medlemskivan "Klicka för kunskap" lär ut datagrunderna. CD-skivan delas ut av klubb eller beställs från kansliet. Det finns även studiecirklar i mer avancerade program såsom bildhantering, släktforskning, video, digitalfoto, excel mm.
Kansliet
KONTAKTPERSON
Marianne Hiort af Ornäs

Kanslichef/webbredaktör

kansli@seniornet.se Tel: 08 658 1460

Telefontid: 10.00-12.00

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar