lördag 9 april 2011

SeniorNet Södermalm ny ordförande Bo Zetterberg

bull.jpg (2993 bytes)klicka för att komma till vårt IT-caféKanelbullen
Öppet må - fr kl 13 -16
logga09.jpg (5985 bytes)    







 
SeniorNet-klubben på Söder för dig som är 55+ och  nyfiken på  datorer och Internet







SeniorNet Södermalm
nu över 500 medlemmar



Årsmötet flyttade bergDen 7 april var det dags för klubbens årsmöte 2011. Det var på Tellus vid Hornsgatan och den stora salen var tämligen välfylld.
     Rubriken ovan syftar närmast på den andliga spis som bjöds efter middag och kaffe, då
Curt Voxby berättade om sin medverkan i det stora projektet då klipptemplen i Abu Simbel, Egypten, flyttades 64 m uppåt och 200 m åt sidan för att inte hamna under vatten då Assuandammen byggts. En intressant inblick i ett jätteprojekt.
      Två berg flyttades även under själva årsmötet. Kurt Åberg, som varit vår ordförande i tre år, hade valt att avböja omval och som hans efterträdare får vi nu i stället se Bo Zetterberg, som ju sedan länge är en välkänd medlem och klubbfunktionär och som nu griper ordförandeklubban.
     Kurt  liksom de övriga tre avgående styrelseherrarna Allan Lindqvist, Tore Linderoth, Lars Löthwall och Börje Ivegård, avtackades av de tre kvarsittande styrelsedamerna med kram, blomma och presentkort. Luckorna efter dessa fyra fylls nu av Jan Lindh, Fredrik Fleisher, Solveig Lundberg och Lars Bogren. Den nya styrelsen, revisorer och ny valberedning ser alltså ut helt enligt valberedningens förslag.
     Årsmötet i övrigt innebar inga uppseendeväckande nyheter. Den avgående styrelsen fick ansvarsfrihet, räkenskaper godkändes etc. Satsning sker i år på datorer för kursändamål (och därmed utbyggd kursverksamhet) och även på några av Kanelbullens datorer. Därmed kommer överskottet från 2010 att balanseras.
     En medlem efterlyste mer detaljerad ekonomisk redovisning, mer pengar till nytta och mindre till nöje, typ den goda och subventionerade middag vi åt mellan mötet och Abu Simbel. Men vi åt ändå med god aptit.
Här hittar du möteshandlingarna:
- Inbjudan till vårfest/årsmöte
Kallelse med dagordning
Verksamhetsberättelse
Resultaträkning
Balansräkning
Revisionsberättelse
Budget 2011
Valberedningens förslag


BLI MEDLEM i SeniorNet Sweden DU också ..........
.
Registrera Dig här!
Att vara medlem i SeniorNet Sweden innebär att Du får tillgång till ett nätverk av duktiga seniorer som hjälper Dig in i IT-världen. Anslut dig till en klubb som du kan gå till - se klubbhemsidan .
 Här finner du studiecirklar i Word, Internet & epost samt Windows för nybörjare och mer avancerade.
Efter registrering kommer en avi på posten inom en vecka med medlemsnummer och lösenord. Medlemsavgiften är250 kr för 12 månader från dag för registering. Har Du ingen avi är vårt bg 5205-3782 eller pg 436 04 03-2. Så snart betalning kommit oss till handa fungerar inloggning på hemsidan. Påföljande år kommer ett förnyelsebrev per post.
Medlemskivan "Klicka för kunskap" lär ut datagrunderna. CD-skivan delas ut av klubb eller beställs från kansliet. Det finns även studiecirklar i mer avancerade program såsom bildhantering, släktforskning, video, digitalfoto, excel mm.
Kansliet
KONTAKTPERSON
Marianne Hiort af Ornäs

Kanslichef/webbredaktör

kansli@seniornet.se Tel: 08 658 1460

Telefontid: 10.00-12.00

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar