torsdag 31 maj 2012

Windows 8 är ett operativsystemfrån Microsoft i samarb. SeniorNet Sweden


http://sv.wikipedia.org/wiki/Windows_8  i samarbete med SeniorNet sweden

Windows 8
 (känt underarbetsnamnen Midori ochWind) är ett operativsystemfrån Microsoft. Den blir efterföljaren till Windows 7. Den färdiga versionen av Windows 8 planeras vara färdig senast i oktober 2012 då det ska släppas till datortillverkare och sedan kunna nå detaljhandeln den 7 januari 2013.[1] [2] [3]
Den 27 februari släppte Microsoft Windows 8 Consumer Preview för alla som ska göra sig redo för det nya operativsystemet , exempel butiksanställda och chefer. När Microsoft släppte denna Preview hade de bland annat ändrat startloggan, nu är detta en fisk från temat Aero. Microsoft har bland annat även ändrat genom att ta bort startknappen som fanns där i Developer Preview.
En komponent som eventuellt kommer att ingå i Windows 8-certifieringen är enUEFI-funktion som förhindrar uppstart av icke-certifierade operativsystem. Microsoft hävdar att slutanvändaren kommer att kunna modifiera vilka operativsystem som kan starta. Funktionen har kritiserats av bland annat mjukvarutillverkaren Red Hat för att den möjliggör hårdvarutillverkare att låsa slutanvändares datorer till Microsoft-mjukvara.

Hårdvarukrav [redigera]

Systemkraven för Windows Developer Preview (en förhandsutgåva av Windows 8) är lika Windows 7s krav.[6]
Lägsta systemkrav för Windows Developer Preview
Arkitektur32-bit64-bitARM 32-bit(förhandsversion finns ej)[7]
Processor1 GHz x86-processor1 GHz x86-64-processorARM 32-bit SoCendast från NVIDIAsTegra-3,QualcommsSnapdragon och TIsOMAP
GrafikkortDirectX 9-kapabelt med WDDM 1.0
(Endast nödvändigt för Aero)
Okänt
Ledigthårddiskutrymme16 GB ledigt hårddiskutrymme20 GB ledigt hårddiskutrymmeOkänt
En multitouch-skärm krävs om man vill dra full nytta av pekskärmsinmatning. En skärmupplösning på minst 1024x768 krävs för Metro-applikationer.


SeniorNet Sweden
 08 658 14 60    öppet 10-12
Bli medlem i SeniorNet Sweden
för 250 kr/12 månader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar