torsdag 3 maj 2012

DigiMeet, ett erfarenhetsutbyte för folkbildare tips från SeniorNet Sweden



DigiMeet, ett erfarenhetsutbyte för folkbildare

se video http://www.youtube.com/watch?v=ygyYa06y0w8

se också rapport http://www.digidel.se


http://www.digidel.se/just-nu/digimeet-ett-erfarenhetsutbyte-for-folkbildare/

Postad 2012-05-02 12:08 | Kategori: Just nu!

Folkbildningen anordnar den 24 maj, 13.00-17.00 en inspirationsträff för att utbyta erfarenheter kring projekt och engagemang i Digidel 2013. Kom dit och lyssna och/eller dela dina erfarenheter.

Folkbildningen anordnar den 24 maj, 13.00-17.00 en inspirationsträff för att utbyta erfarenheter kring projekt och engagemang i Digidel 2013.
Folkbildningen med DigiMeet de som tagit de första Digidelstegen dela med sig av sina erfarenheter och är en avslappnad mötesplats där folkbildare kan mingla, nätverka och tipsas av vad andra gör och lära av varandra säger Ulrika Knutsson, Folkbildningsrådet, en av initiativtagarna.
Marie Fredriksson, Folkbildningsförbundet, en annan av arrangörerna berättar att tanken med DigiMeet är att peppa studieförbund och folkhögskolor i sina Digidelinsatser, utbyta erfarenheter, stärka varandra och se hur vi kan jobba vidare så bra som möjligt mot målet 2013!
För att lyckas behöver vi flera åhörare som också vill ställa upp och under några få minuter berätta om hur tankarna gått kring digital delaktighet eller hur det varit att starta igång eller driva Digidelprojekt.
Kanske har du gjort något litet själv, kanske har ni dragit igång ett samarbete eller så vet du inte alls vad Digidel är och känner dig inte alls insatt i frågan om digital delaktighet och vill skapa dig en överblick. Alla är välkomna!
På agendan står även samtal om de regionala digitala agendorna och så ger vi information kring rapportering av insatser.
När?
DigiMeet äger rum den 24:e maj 13.00-17.00, och därefter finns möjlighet att äta middag (på egen bekostnad) tillsammans.
Var?Folkbildningsrådet, Rosenlundsgatan 50, Stockholm
För vem?Alla folkbildare, studieförbund och folkhögskolor, som jobbar med eller vill jobba mer med digital delaktighet - Noviser till erfarna.
AnmälanAnmälan senast den 19 maj via webbformulär http://bit.ly/JdKNRy för deltagande som åhörare och/eller talare. (Var inte blyg, vi söker en bredd och välkomnar små som stora insatser).
Program:
Kl 13.00
Kl 14.30 Kl 15.00
Kl 17.00
Seminarier
  • Digidel 2013 - rapport från den nationella kampanjen., med Marie FBF och Ulrika FBR
  • Hur syns det att folkbildarna gör insatser - om rapportering, med Carl Isaksson Kungliga Biblioteket.
  • Utbildning för studiecirkelledare - ett projekt med stöd av Internetfonden, med Åsa Petersson, projektledare LBF Kalmar och Blekinge
  • Om UR och satsningen på digidelprogram 2012
  • Kaffemingel
DigiMeet aktiviteteter – inspirerade av ”TechMeet-metoden”.
  • Vi uppmanar alla att delta som talare 2 min alternativt 7 min eller som åhörare.
  • Avslutning - De som vill fortsätter med frivillig middag på egen bekostnad!
Webbsändning
Vi kommer att webbsända konferensen, så att Länsbildningsförbund, studieförbund och folkhögskolor ute i landet kan delta och göra sina egna lokala DigiMeets samtidigt. Meddela Ulrika Knutsson, ulrika.knutsson@folkbildning.se 08-412 48 23 för mer information eller om ni vill ordna ett eget DigidMeet.
Ni kan också höra av er till Marie Fredriksson, marie@studieforbunden.se 08-402 01 56 för frågor och praktisk information eller ingegerd.akselsson.le.douaron@folkbildning.net 08-412 48 92.
Om Digidel 2102Kampanjen Digidel 2013 verkar för ökad digital delaktighet i Sverige. Vi vill att alla ska våga, vilja och kunna ta del av samhällets digitala tjänster. Kampanjens mål är att med gemensamma krafter få ytterligare minst 500 000 svenskar att börja använda Internet innan utgången av år 2013. Studieförbund och folkhögskolor har olika roller, men kan förenas i uppdraget om ökad delaktighet, tillgänglighet och demokrati. Vi har större möjligheter att öka den digitala delaktigheten genom att arbeta strategiskt tillsammans. Läs mer på www.digidel.se
Arrangör
DigiMeet anordnas av Folkbildningsrådet, Folkbildningsförbundet, RIO och i samarbete med Digidel 2013.
DigiMeet är inspirerat av TeachMeet.
TeachMeet kan du läser mer om på Wikipedia-sida
Vill du tala?
Talarna lottas fram. Som talare har du inte många minuter, det gäller därför att vara koncis, kort och konkret. Presentationen får gärna vara rapp och gå rakt på sak. Välj hellre ett mindre område och berätta om det, ställ hellre upp med fler tal om du har mycket att berätta.
Vi söker också de som vill dela erfarenheter som i egna ögon kan tyckas för små, det är ofta just de mindre insatserna som kan inspirera fler att våga sig på att göra en egen insats för digital delaktighet.
Som talare tycker vi det är positivt om du lägger upp eventuellt bildspel som du visar på DigiMeet hos http://www.slideshare.net/. Du kan med fördel även märka ditt bildspel
med CreativeCommons stämpel som talar om hur det får användas av andra. Licensiera ditt verk här: http://creativecommons.org/choose/
#DigiMeet2012
Använd gärna den officiella hashtagen på Twitter när du kvittrar om DigiMeet2012: #digimeet2012
Ulrika Knutsson, ulrika.knutsson@folkbildning.se 08-412 48 23. Ni kan också höra av er till Marie Fredriksson, marie@studieforbunden.se 08-402 01 56 för frågor och praktisk information eller ingegerd.akselsson.le.douaron@folkbildning.net 08-412 48 92.

SeniorNet Sweden
 08 658 14 60    öppet 10-12
Bli medlem i SeniorNet Sweden
för 250 kr/12 månader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar